05/01/2023

One percent for the planet

Als bedrijf is het belangrijk om niet alleen te focussen op winst, maar ook om terug te geven aan de gemeenschap en het milieu. Daarom hebben we ons bij SircleCreative verplicht om 1% van onze winst te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming en het behoud van onze planeet.

Maar wat betekent 1% precies? Het lijkt misschien niet veel, maar het kan een enorme impact hebben. Als een bedrijf bijvoorbeeld € 100.000 aan winst verdient, zou het doneren van 1% gelijk zijn aan € 1.000. Dit lijkt misschien niet veel voor een groot bedrijf, maar voor een klein bedrijf kan het een aanzienlijke bijdrage leveren.

Maar het gaat niet alleen om het financiële aspect. Door deze verbintenis aan te gaan, vergroten we ook het bewustzijn over het belang van milieubehoud en ondersteunen we de inspanningen van organisaties die werken aan de bescherming van onze planeet.

Wij geloven dat alle kleine beetjes helpen, en we zijn er trots op ons steentje bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van onze planeet. We moedigen andere bedrijven aan om zich bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we een verschil maken en een betere toekomst voor de aarde creëren.

Ocean Cleanup

De oceaan is een enorm en integraal onderdeel van onze planeet, beslaat meer dan 70% van het aardoppervlak en ondersteunt een duizelingwekkende hoeveelheid zeeleven. Het wordt echter ook geconfronteerd met tal van bedreigingen, waaronder vervuiling, overbevissing en klimaatverandering. Dat is waar de Ocean Cleanup om de hoek komt kijken.

The Ocean Cleanup, opgericht door Boyan Slat in 2013, is een non-profitorganisatie die zich inzet om de oceanen van de wereld te ontdoen van plastic. Met behulp van geavanceerde technologieën ontwikkelt de organisatie systemen om plastic op te vangen en uit de oceaan te verwijderen, met als uiteindelijk doel om binnen vijf jaar 50% van de Great Pacific Garbage Patch op te ruimen.

Maar de Ocean Cleanup gaat over meer dan alleen plastic uit het water halen. De organisatie zet zich ook in voor het vinden van langetermijnoplossingen voor het probleem van oceaanvervuiling en het vergroten van het bewustzijn over de impact van plastic op het mariene milieu.

Door zijn innovatieve benaderingen en toewijding aan het behoud van de gezondheid van de oceaan, loopt Ocean Cleanup voorop in de strijd tegen plasticvervuiling en werkt het aan een schonere, gezondere toekomst voor de oceanen van onze planeet.

Protect Our Winters (POW)

Protect Our Winters (POW) is een non-profitorganisatie die in 2007 is opgericht door professionele snowboarder Jeremy Jones. Met een missie om de wintersportgemeenschap te verenigen en te mobiliseren om actie te ondernemen tegen klimaatverandering, werkt POW aan het beschermen van de plaatsen waar we spelen en het behouden van onze planeet voor toekomstige generaties.

Als een gemeenschap van gepassioneerde wintersporters vertrouwen we op gezonde, besneeuwde winters voor onze favoriete activiteiten. Maar nu de klimaatverandering de winterweerpatronen dreigt te verstoren en de sneeuwval vermindert, is het belangrijker dan ooit om actie te ondernemen.

POW werkt om de wintersportgemeenschap voor te lichten en te betrekken bij de gevolgen van klimaatverandering en hen aan te moedigen actie te ondernemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De organisatie pleit ook voor klimaatvriendelijk beleid op lokaal, staats- en federaal niveau en ondersteunt initiatieven die hernieuwbare energie promoten en de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Door onze krachten te bundelen met POW kunnen we allemaal een rol spelen bij het beschermen van onze winters en ervoor zorgen dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de sporten en activiteiten waar we van houden.

Meer artikelen

Sterke Merkstrategie 2024

Het belang van een sterke merkstrategie in 2024

Lees hier

Hoe een effectieve website jouw bedrijf kan laten groeien

Lees hier

Waar moet je op letten bij een hosting partner?

Lees hier
About SircleCreative

Empathie

Wij voelen met je mee en streven daarom naar een persoonlijke benadering.
SircleCreative

Creativiteit

Innovatieve oplossingen die inspelen op de trends van het digitale tijdperk.
SircleCreative

Begeleiding

Stap voor stap, jouw succes is onze missie.
Blog Archief

Wil je meer lezen?