11/11/2022

The best all-in-one productivity tool

Via deze nieuwe blog reeks (Tech Tips), deel ik mijn kijk op innoverende en technologische oplossingen die jou kunnen helpen om efficiënter te kunnen werken.

Ik begin daarmee met de huidige favoriet op het moment: NOTION.

De prestaties en functionaliteiten van deze all-in-one tool zijn verbluffend en zeer aan te raden voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij het structureren van ideeën, taken, projecten of andere persoonlijke of werk gerelateerde activiteiten.

Disclaimer: er bestaan geen perfect productivity tools en uiteindelijk is het ook subjectief want voor iedereen werkt een bepaalde tool net weer anders.

Lees hieronder 5 redenen waarom dit platform voor jou interessant kan zijn:

1. All-in-one solution

In de afgelopen jaren heb ik met vele applicaties gewerkt, zoals: Clickup, Monday, Hubspot, Asana, Basecamp, Airtable, Evernote en Trello. Het heeft dus even geduurd voor ik met Notion in contact ben gekomen.

Ik kan met alle overtuiging zeggen, dit is dé tool waar ik al die tijd op heb zitten wachten. Notion is veelzijdig, gebruiksvriendelijke en heeft alle functionaliteiten in huis die je verwacht van een allround project en task-manager. Het functioneert als een waardige alleskunner waarbij al je data in opgeslagen kan worden om sneller en slimmer te kunnen werken.

2. Clean & minimalistic design

Het designteam achter Notion heeft een zeer minimalistisch en overzichtelijk product ontworpen. Het oogt professioneel, speels en creëert tegelijkertijd een vorm van rust. Je kan met hoge snelheid een eigen werkomgeving maken naar smaak waarbij er gestyled kan worden met kleuren, foto’s en veel iconen. Notion is visueel, snel en overzichtelijk.

Daarnaast wijkt de mobiele versie ook niet teveel af van de dekstop app wat belangrijk is om de structuur en snelheid vast te houden van je workflow.

3. Visually focused templates

Er is keuze uit een groot aanbod van templates voor verschillende doeleinden. De templates zijn zeer eenvoudig en snel aan te passen naar eigen gebruik. Je ziet direct dat ze hiermee een groot publiek aanspreken van de freelancer tot grote teams in elk denkbaar werkvlak.

Notion heeft ook een indrukwekkend CRM template ontwikkeld die perfect werkt en alle nodige features biedt die je zoekt bij een goed werkende ‘sales pipeline’. Je kan een potentiële lead zeer makkelijk aanmaken en de nodige info verwerken in de ‘lead cards’. Je schuift met een simpel drag en drop systeem door naar de gewenste fase en kan via meldingen de lead weer laten terugkomen met een actie voor een gewenst tijdstip. Door middel van integraties (lees ook hieronder), kan je leads automatisch laten importeren.

4. Integrations

Met behulp van onder andere Zapier is het mogelijk om meer dan 5000 automatiseringen te maken. Denk hierbij aan populaire apps zoals bijvoorbeeld van: Google, Slack, Webflow, Youtube, Salesforce, Dropbox, Mailchimp, WordPress, Gravity Forms, Shopify, Meta etcetera.

De creatieve vrijheid gaat hierbij heel ver en maakt het voor de eindgebruiker nog aantrekkelijker om alle activiteiten binnen Notion te laten lopen.

5. Affordable rates

Het beste van alles is dat Notion het meest aantrekkelijke platform is (2022) als het aankomt op prijs. Ze zijn verreweg de goedkoopste en hebben de meest complete totaal oplossing op het moment.

Er is zelfs een gratis versie voor persoonlijk gebruik, waarbij je alsnog andere kan uitnodigen om in bepaalde documenten gezamenlijk te werken. Daarnaast bieden ze startups ook de mogelijkheid om gebruik te maken van hun startup programma waar ze je voorzien van een $500 credit.

Het enige wat ze nog missen is een geïntrigeerd communicatie systeem zoals Slack. Wellicht in de toekomst?

Geïnteresseerd in Notion? Registreer via deze link en ontdek zelf de voordelen.

Meer artikelen

Sterke Merkstrategie 2024

Het belang van een sterke merkstrategie in 2024

Lees hier

Hoe een effectieve website jouw bedrijf kan laten groeien

Lees hier

One percent for the planet

Lees hier
About SircleCreative

Empathie

Wij voelen met je mee en streven daarom naar een persoonlijke benadering.
SircleCreative

Creativiteit

Innovatieve oplossingen die inspelen op de trends van het digitale tijdperk.
SircleCreative

Begeleiding

Stap voor stap, jouw succes is onze missie.
Blog Archief

Wil je meer lezen?